Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Slovenské sekty znovu dobýjajú kolísku šampanského – už tretíkrát tento rok (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

Vždy ma udivovalo, ako sa dá okolo obyčajného chlastu toľko kecať. Že vraj "jemné kyselinky, ktoré dopĺňajú decentné esencie ovocia a jemného biskvitu" hahaha
 

 

Alebo ako môj kamarát minule, keď ovoniaval pohár s vínom:
"Cítim tam spotené sedlo a v závere mokrú slamu."
 

 

S ponukou predaja Liehových nápojov treba bojovať.
A nie alkohol trápne ospevovať.
Normálne je alkohol nepiť.

Na boj s alkoholizmom tvoríme vlastnú agendu.
Nakoľko proti pitiu jedovatých nápojov nebojuje aktuálne žiadna politická strana.
Dokonca povolili ožranom , dať si jedno pivo a môžu kľudne na bicykel.

.

.
 

hm

dalsi bojovnici na obzore. buducnost je cim dalej tym jasnejsia.
kde si dosiel na to, ze normalne je alcohol nepit? takze s mojim hlasom neratajte ani nahodou ;-)
 
Hodnoť

Slovenské sekty sú najhoršie.

Hlavne pastafariáni (špagetové sitko na hlave) - tí dobijú Francúzsko špagetami s kečupom a Eidamom za chvíločku.
 

Najlepšie sekty sú Americké

Takí scientológovia už vraj dobyli aj prezidentský palác. Teda aspoň podľa toho, čo hovoria náš, ten oný..., premiér.
 
Hodnoť

 

Už mi to začína byť blbé, že sa stále ozývam, ale až teraz som si všimol to mäkké "í" v slove "dobíjajú". To pravdaže dáva celému článku iný rozmer :-)
Sľubujem, že už budem ticho.
 

 

:) :) :)
 

To je to nešťastie písaného slova,

ak by niekoho v minulosti nenapadlo svoje myšlienky vyryť do kameňa, nikdy by si nezistil, s akým i/y to bolo povedané. ;-)
 
Hodnoť

 

Sekt mi nechutí a nepijem ich. Ale občas sa pri nejakých oslavách pritrafí, že ho ponúkajú na prípitok. Ešte BRUT sa ako tak dá. Ale pokiaľ sa ponúka Hubert De Luxe, tak to odmietam piť. Strašne sladká žbrnda.
 
Hodnoť

Az po precitani clanku som si vsimol, ze

je to inzercia. NA danej sutazi bolo rozdanych 34 zlatych a 145 striebornych medajli, zo 540 vzoriek vina. Takmer kazde tretie vino dostalo nejaku medajlu. Medzi "Top 10* Best Sparkling Wines from Effervescents du Monde® 2016" sa ziaden Hubert nedostal.
 

cize ked tam zoberies

3 vzorky tak medailu mas istu.Tieto vystavy su vlastne cisto zarobkovy podnik pre usporiadatela.Ja som to tiez nechapal ale som si precital clanok o tych vystavach a jedna vystava rozdala 90-percentam vzoriek vin medaile.Raz som si chcel kupit slovenske vino co dostalo zlatu medailu a uz sa nedalo .Vo vinoteke mi povedali ,ze sa uz neda zohnat a medzitym zvysili cenu za flasku 5x.Ale ,ze ci nechcem vino podobne ocenenemu ba dokonca este lepsie,tak som ho zobral.Medaila neni vsetko.
 

Autorka nam zatajila

ze striebornu medailu dostali aj dalsie dva sekty: Palfy a Matysak
 
Hodnoť

 

Výborný sekt robí vinárstvo v Topoľčiankach .
*
FINGER LAKES INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2016
VEĽKÁ ZLATÁ MEDAILA
Sparkling, Prezident Rosé, doux, sladké
 
Hodnoť

Pár pripomienok

1. Hubert l'Original sa nevyrába tradičnou metódou, ale transferovou metódou (franc.: méthode par transfert, angl.: transfer method, nem.: Transvasierverfahren), čo znamená, že druhotné kvasenie síce prebieha vo fľašiach (ako pri tradičnej metóde), ale po jeho skončení sa obsah fliaš prenesie (transferuje) do tanku, prefiltruje sa, pridá sa expedičný likér a fľaškuje sa do iných fliaš, v ktorých sa aj expeduje. To samozrejme neznamená, že by takto vyrobené šumivé víno malo horšiu kvalitu, ako víno vyrobené tradičnou (šampanskou) metódou, od enologičky by som však očakával, že bude pri uvádzaní metódy výroby presná. (Na webe firmy Hubert sa táto metóda označuje ako "Metóda transvals". Neviem, odkiaľ pochádza takého označenie, na internete tento termín neviem nájsť, všetky odkazy nájdené vyhľadávačom smerujú buď na Slovensko, alebo na zahraničné stránky, ktoré odkazujú na slovenské stránky. Ak to niekto vie, rád sa nechám poučiť.) Ak sa nemýlim, tak tradičnou metódou vyrába Hubert len sekty Extra Dry, Pauline Rosé a XO.

2. Podľa môjho názoru je príšerne sladký Hubert de luxe to najodpornešie, čo sa dá pod označením "šumivé víno" kúpiť. (Nerozumiem prívlastku "de luxe", to akože sladkosť je mierou kvality?) Toto šumivé víno by skôr malo mať prívlastok "extra sladké", rozhodne sa o ňom nedá povedať, že by to bol "ľahký a svieži sekt", ako uvádza autorka blogu. Jeho veľká obľuba na Slovensku zrejme pochádza ešte z čias, keď najobľúbenejším červeným vínom bola "Sviečka" a ako môže takéto víno získať ocenenie na zahraničnej súťaži, je pre mňa veľkou záhadou. (Mimochodom, pri výrobe tohoto sektu sa vôbec nepoužíva sekundárne kvasenie, vyrába sa s použitím "Méthode dioise" inak nazvanej "Asti".)
 

Ja som si to tiez vsimol

Ale ked som si precital profil blogerky tak mi bolo jasne, ze tuto informaciu nie je potrebne dalej zdoraznovat.
Bez diskusie je to, ze Slovensko ma skvele biele vina a celkom nerozumiem preco sa niekto z drobnych vinarov nepodiela na vyrobe cremantov tradicnou metodou.

V Alsasku je cremant k dostaniu vo vionohrade za nejakych 7-8 eciek, v obchode medzi 5-8 eciek.To sa bavime o tradicnej metode, inou v Alsasku ani nerobia.
 


Najčítanejšie


  1. Maroš Chmúrny: Škandál u sv. Michala, kus dobrej roboty a nová funkcia 2 983
  2. Július Kovács: Kotlebovci sa vyhražali Matovičovi smrťou, pred jeho dom doniesli truhlu a vence 2 541
  3. Miroslav Ferkl: Vysnívaný dom Igora Matoviča. 2 334
  4. Mišo Šesták: Keď si sovietsky vojak nesmie vypiť 2 025
  5. Roman Kebísek: Časť slovenských rozprávok od Dobšinského sa podobá nemeckým od Grimmovcov 1 144
  6. Miroslav Galovič: Kraj, kde nič nie je XI. Stará Ľubovňa. Posledný skanzen na tripe. 1 121
  7. Rudolf Pado: Kde sa túla zdravotnícky odpad z celoplošného testovania na Covid-19? 1 083
  8. Roman Vavro: „Čo je to s televíziou? Konečne mi funguje rádio...“ 1 047
  9. Michael Achberger: Kedy by ste mali jesť posledné jedlo dňa, aby ste zbytočne nepriberali? 893
  10. Dominika Kislíková: Chleb (náš každodenný malofatranský) 822

Rebríčky článkov


  1. Jan Vaněra: SLOVENSKO-MAĎARSKÉ POHRANIČIE V OKOLÍ RIEKY IPEĽ - 7.11.2020
  2. Miriam Studeničová: Životná potreba svätenia sviatočného dňa!
  3. Peter Ďuroška: Nadácia SPP podporila projekt zrakovo postihnutých športovcov
  4. Michal Kováč: Ako sa IBM zo straty vrátila späť k ziskom
  5. Ivan Čarnogurský: KEĎ SA VLÁDNUTIE STÁVA OBSAHOVO NEPODSTATNÉ
  6. Július Kovács: Dr.Bukovský zľahčuje covid a zarába na tom mesačne okolo 5000 eur, pomôžte mi ho odstáviť
  7. Vladimír Bohm: Prečo deti nechcú chodiť do školy a pohŕdajú učiteľmi?
  8. Katarína Adamusová: Hranice vo vzťahoch z pohľadu efektivity
  9. Jozef Legény: Revúca, ako ďalej so správou bytov?
  10. Jaroslav Polaček: NEČAKÁM POTLESK, ALE ZACHRÁNILI SME VODU PRE CELÉ VÝCHODNÉ SLOVENSKO


Už ste čítali?